post

De event där catering lämpar sig utmärkt för logistiken kring mat är många. Om du har blivit ålagd att hitta en bra cateringfirma och planera menyn för ett kommande event, har du kommit till rätt ställe! Vi erbjuder tjänster inom catering i Älvsjö såväl som i Stockholm i stort och har stor erfarenhet av catering för olika typer av tillställningar. För den som aldrig tidigare har planerat med den logistiska biten som matarrangemanget utgör vid alla former av event, kan uppgiften vid en första anblick verka överväldigande och komplex.

Du kanske inte vet riktigt var du ska börja? Oroa dig inte, du är inte ensam utan alla är som bekant nybörjare i början. Det kan faktiskt vara så att det här är din möjlighet att glänsa och att denna uppgift är en bra chans att imponera på dina vänner eller medarbetare och chefer. Genom att följa några enkla råd kan du förenkla hela processen och planera en måltid som dina gäster kommer att minnas under en väldigt lång tid framöver!

Tips för en lyckad catering i Älvsjö

Det första och kanske ett av de viktigaste stegen, är att avgöra hur mycket mat den tillställning som du planerar kommer att kräva. Vi hjälper dig att avgöra vilka kvantiteter som kommer att gå åt, någonting som vi under årens lopp har blivit mästare på. För att göra hela processen än mer effektiv, kan du se till att dina gäster tvingas svara på en inbjudan. Ett exakt deltagarantal underlättar nämligen när man ska beräkna hur mycket mat som kommer behövas till er catering i Älvsjö. Se dessutom till att lägga till lite extra, så du har en marginal. Det är ju bättre om du har för mycket mat än för lite.

Det är också viktigt att fråga dina gäster om de har några allergier eller andra krav när det gäller kosten innan du gör din beställning. Det kan vara så att du behöver erbjuda särskilda alternativ för vissa gäster, att till exempel erbjuda ett vegetariskt alternativ är heller aldrig fel. Om inte annat så kommer dina gäster att uppskatta din ansträngning. Se också till att ta i beaktande vilken din målgrupp är och vilken typ av event du arrangerar.

Variera menyn

En varierad meny är aldrig fel, eftersom smaken är som baken och vi uppskattar olika sorters mat. Även om du vill hålla dig inom ramarna för ett speciellt tema, och genom catering i Älvsjö erbjuda mat som överensstämmer med detta, bör du även erbjuda andra alternativ. Det är ju inte säkert att alla dina gäster gilla samma saker som du.

Sist men inte minst bör du samarbeta med oss för att se till att du håller dig inom din budget. Vissa livsmedel kostar betydligt mer än andra och det är viktigt att ta hänsyn till detta när du planerar din meny. Ju mer komplex en måltid är, desto mer tid krävs att förbereda och tillaga den. Detta kommer också att återspeglas på prislappen. Din meny behöver inte bestå av extravaganta och exotiska ingredienser som dina gäster aldrig har hört talas om. Faktum är att de flesta gäster gillar enklare och mer välbekanta måltider, vilket också håller nere dina kostnader.