Smörgåstårtor – Kall mat när den smakar som bäst 

Oavsett tillfälle passar det alltid bra med smörgåstårta. Både som enklare tilltugg och som ett alternativ till en landgång eller lättare lunch, är smörgåstårtan en rätt som håller måttet. Första gången en smörgåstårta såg dagens ljus, i nuvarande form, lär ha varit under tidigt 1940 tal. Det finns inga belägg för att smörgåstårtan skulle vara äldre än så, men sannolikt har smörgåstårtor av enklare sort förekommit redan långt tidigare. Det stora genombrottet för Smörgåstårtan kom under 1960-1970 talen. I dagsläget har den blivit en modern klassiker som återfinns vid såväl privata sammankomster som vid avtackning av kollegor i yrkeslivet. Fördelen med smörgåstårta är att den är elegant men samtidigt opretentiös. I detta fall är det övriga faktorer som avgör hur rätten skall uppfattas.

Utseendet betyder inte allt (men nästan)

De flesta associerar smörgåstårtor med fantasifulla och färgstarka kreationer som retar både smaklökarna och nyfikenheten. Det är få anrättningar som ställer högre krav på ett estetiskt sinne än just smörgåstårtor. Smakerna skall finnas där och så även texturen och krämigheten. Samtidigt behöver utsmyckningen och dekorationerna vara perfekta. Detaljerna utgör en mycket viktig del av helhetsintrycket och bidrar stort till det visuella intrycket. Vi på Bromma Deli är mycket stolta över de smörgåstårtor vi levererat under våra år inom catering i Stockholm. Vi är säkra på att du också kommer att bli nöjd!

Smörgåstårtor från Bromma Deli

Vi erbjuder ett stort antal smörgåstårtor till våra kunder. Samtliga med färska, krispiga grönsaker och hemlagade fyllningar. Det svåra med smörgåstårtor, jämfört med buffé, är att blandningen av ingredienser är densamma för alla som äter av tårtan. Detta gör att man behöver känna till eventuella allergier och önskemål redan innan tillredning. För att ni skall kunna bjuda alla era gäster på en välsmakande upplevelse, även de med önskemål om specialkost, har vi tagit fram både skaldjurstårtor och vegetariska alternativ. Självklart kan vi tillreda smörgåstårtor utifrån era önskemål och då exkludera de ingredienser ni vill undvika. Kontakta oss på Bromma Deli för mer information om specialkost vid catering i Stockholm.

Vegetarisk catering

Att välja bort rött kött från sin kost, har blivit allt vanligare. Dock har utvecklingen inte gått lika snabbt inom restaurang och catering. Bromma Deli har alltid kundens intresse för ögonen och har därför valt att arbeta med fullgoda vegetariska alternativ såväl för traditionella middagar som för plockmat, landgångar och smörgåstårtor. Vår mycket uppskattade, vegetariska, smörgåstårta innehåller:
 Soltorkade tomater
 Fetaost
 Rödlök
 Grillade grönsaker – zucchini, röd paprika, basilika
 Stepsallad bestående av vitkål, pepparrot, ananas och senap
 Gräddfil
 Majonnäs
 Crème fraiche

Självklart kan vi byta ut eller lägga till råvaror efter era önskemål. När Bromma Deli står för er catering i Stockholm, ingår alltid fri leverans av maten ni beställt!

Se vårt utbud av smörgåstårtor.